Gram Power Markasının Menşei ve Üretim Gücü
İklimlendirme ve yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Gram Power, Türkiye menşeili bir markadır.Şirket, yenilenebilir enerji ve iklimlendirme sistemlerinde Türkiye’nin en köklü üreticilerinden biri olan Solimpeks bünyesinde pazara sunulmakta olup, cihazların mühendislik tasarımı ve üretim süreçleri Konya’daki entegre tesislerde gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla Gram Power, tamamen yerli üretim altyapısına ve Türk mühendislik gücüne dayanan bir iklimlendirme markasıdır.
Gram Power Isı Pompalarının Teknik Özellikleri ve Donanım Altyapısı
Gram Power ısı pompası sistemleri, Türkiye’nin zorlu kış şartlarına ve sert iklim koşullarına dayanacak şekilde gelişmiş donanım bileşenleri ile üretilmektedir:- DC Inverter Kompresör Teknolojisi: Değişken frekanslı DC inverter kompresör altyapısı sayesinde bina içi ısı ihtiyacına göre devrini otomatik ayarlar, yüksek mevsimsel verimlilik (SCOP) sunar ve elektrik tüketimini minimumda tutar.
- Doğal Soğutucu Akışkan (R290 Propan) Standartları: Yeni nesil modellerinde küresel ısınma potansiyeli (GWP) oldukça düşük olan çevre dostu R290 (Propan) gazı kullanılarak, 75*ye varan yüksek gidiş suyu sıcaklıklarına kolayca ulaşılır.
- Monoblok Tasarım Kolaylığı: Hidronik aksamın (sirkülasyon pompası, plakalı eşanjör, genleşme tankı) dış ünite içerisine entegre edildiği monoblok yapısı sayesinde daire ve müstakil konutlarda hızlı ve pratik montaj imkânı sağlar.
- Güneş Enerjisi (PV) ve Akıllı Otomasyon Entegrasyonu: Çatı tipi güneş enerjisi (GES) panelleri ve akıllı ev otomasyon sistemleri ile doğrudan haberleşerek işletme maliyetlerini sıfıra yaklaştırır.
Kullanıcılar ve Tesisat Uzmanları İçin Pazar Avantajları
Gram Power gibi yerli üretim altyapısına sahip markaları tercih etmenin sunduğu temel avantajlar şunlardır:- Hızlı Yedek Parça ve Güçlü Servis Ağı: İthal markalarda sıkça yaşanan uzun yedek parça tedarik süreleri veya yüksek navlun maliyetleri riskini ortadan kaldırır; yerel fabrika ve yaygın teknik servis desteği sunar.
- Fiyat - Performans Üstünlüğü: Yüksek verimli (A+++) iklimlendirme teknolojisini, ithal muadillerine kıyasla bütçe dostu bir ilk yatırım maliyeti ile kullanıcıya ulaştırır.
- Bölgesel İklim Şartlarına Tam Uyum: Türkiye’nin iç ve doğu bölgelerindeki eksi dereceli kış şartları ve voltaj dalgalanmaları göz önüne alınarak geliştirildiği için yüksek işletme güvenilirliği sağlar.